Smartbetaler – økt kunnskap om økonomi og inkasso

De siste årene har antall unge som får en eller flere inkassosaker økt. I tillegg har beløpene de unge skylder, blitt høyere. Vi tror at noe av grunnen til dette er at unge kan for lite om privatøkonomi og inkasso. Derfor har vi utviklet et tilbud vi har kalt Smartbetaler, som er tilgjengelig gjennom Smartbetaler.no og undervisningskonseptet Læringstimen. Med Smartbetaler ønsker vi å lære unge om inkasso og hva som skaper en god økonomi for unge forbrukere.

Hva er Smartbetaler?

Med Smartbetaler-konseptet vil vi få deg som er ung til å forstå at det er viktig å å være smart når det kommer til å bruke penger. Kjernen i dette er å ikke bruke mer enn du har. Samtidig vil fortelle hva du bør gjøre hvis du har brukt for mye og ikke klarer å betale alle regningene dine og ender med inkasso.

Vi vet at tanken på inkasso kan oppleves ille, men det er viktig for oss at du vet at vi er der for å hjelpe. Vi er opptatt at du vet hvilke rettigheter du har, hvorfor det koster penger hvis du betaler for sent og hvilke konsekvenser det kan få hvis regningen ikke blir betalt etter behandling hos oss. Samtidig lærer du at oversikt, kontroll og gode betalingsvaner er det aller viktigste for å få en god økonomi, noe som innebærer at du unngår inkasso.

Hva er Smartbetaler

Hvorfor Smartbetaler?

En god økonomi og gode betalingsvaner er spesielt viktig når du er over 18 år, da er du myndig og kan bestemme over dine egne penger. Det betyr også at du er den eneste som er ansvarlig for å betale tilbake noe du har lånt eller kjøpt på kreditt. Dette, i tillegg til at mange unge får saker til inkasso, gjør at vi i Kredinor ønsker å bidra til smarte valg for å sikre en god økonomi.

På smartbetaler.no har vi samlet informasjon, aktuelle saker, ordbok og andre enkle verktøy som kan bidra til å bli en Smartbetaler. Du kan også teste hvordan du ligger an ved å ta Smartbetaler-quizen vår.

Hva består smartbetaler av?

  • Smartbetaler.no med informasjon, budsjettverktøy, kredittkalkulator og ordbok.
  • Læringstimen, to undervisningstimer om inkasso og privatøkonomi for videregående skole.
  • Kurs om inkasso og privatøkonomi hos Kredinor, etter avtale.

Hva med dem som allerede har regninger til inkasso?

Kredinor ønsker gjennom Smartbetaler å bidra til gode betalingsvaner og smart pengebruk for å unngå inkasso. Som vi har nevnt så er det mange unge med betalingsproblemer. Den viktigste anbefalingen vi kan gi er å ta kontakt så snart som mulig hvis det kommer brev eller noen har ringt fra Kredinor. Jo tidligere kontakt, jo mindre renter og gebyrer kommer i tillegg til det opprinnelige beløpet – og jo enklere er det å ordne opp i økonomien.

Vil klassen din ha besøk?

Smartbetaler er som sagt, et konsept fra Kredinor, ett av landets største inkassoselskap. Vi følger opp ubetalte regninger når disse ikke betales til våre oppdragsgivere innen betalingsfristen de har satt. Basert på arbeidet vi gjør for våre oppdragsgivere vet vi mye om hvorfor folk ender med inkasso og hva som skal til for å unngå det. Vi kommer gjerne til din klasse og underviser en skoletime eller to. Tips gjerne læreren i for eksempel samfunnsfag om dette så kan vi gi læreren undervisningsmateriellet eller komme til din klasse.

For å få vite mer, ta kontakt med: teamet@smartbetaler.no.