Hva kan Smartbetaler hjelpe meg med?

Smartbetaler-konseptet skal lære deg litt om hva som er lurt å tenke på når det kommer til pengebruk og betaling. Det kan være alt fra hvordan du kan planlegge innkjøp, ha kontroll med utgifter – til gode vaner når du har kjøpt og skal betale for noe. Du lærer også hva du bør gjøre hvis du ikke betaler og regningen sendes til inkasso. Nedenfor er en kort beskrivelse av de ulike verktøyene du kan bruke her på Smartbetaler.no

hvakansmartbetalerhjelpemegmed

Quiz: Her kan du teste dine kunnskaper om betaling og andre relevante bankting. I tillegg kan du være med i trekning av en splitter ny iPhone 7! Alt du trenger å gjøre er å ta testen, og til slutt skrive inn e-mailen din. Et lite tips: Du kan lese deg til alle svarene rundt omkring her på Smartbetaler.no 

Budsjettkalkulator: For å bli en Smartbetaler må du vite hva du har råd til med de pengene du har. Men hvordan finner du ut av det? Jo, du sjekker saldoen på kontoen din og lager et budsjett med alle inntekter og utgifter! Ved å sette opp en oversikt over det du har og hva du skal bruke pengene til kommer du langt. Her har vi laget en mal til deg, så kan du prøve deg frem med dine egne tall.

Kredittkalkulator: Noen ganger kan det være fristende å handle akkurat det du ønsker deg, selv om du ikke har pengene. Da gjelder det å ha en plan for hvordan du skal betale tilbake. Med kredittkalkulatoren vår kan du se hvor mye ting koster på kreditt og hvor lang tid du bruker på å betale tilbake beløpet. 

Inkassokalkulator: Om du ikke betaler regninger innen fristen, vil det bare legges til mer og mer penger til den egentlig summen – helt til du betaler. Grunnen til det er at de du skylder penger bruker tid og penger på å følge opp saken din. Dessuten har staten bestemt at det skal være en “betalingsbot” for de som betaler for sent. Med denne kalkulatoren kan du sette inn beløpet du har fått regning på, dato for forfall på regningen og når du kan betale. Du vil da se hvor mye det vil koste deg dersom du ikke betaler. 

Ordliste: Som fersk utforsker av Smartbetaler kan du møte på ord og uttrykk du aldri har hørt før. Vi har forsøkt å samle så mange av disse ordene til deg her, så du lett kan finne hva de betyr når du trenger det. Du kan også si helt sikkert at du ikke vil bli en skyldner, at salær i alle fall ikke kan spises og at inkasso ikke er et rytmeinstrument. 

Smartbetaler-bloggen: Dette er artikler fra Smartbetaler-teamet. Her vil du finne tips og råd om privatøkonomi, kreditt og inkasso.