For lærere – undervisningstilbud: Om økonomi og inkasso

smartbetaler-undervisningstime-pa-skolen

Kredinor ønsker å bidra til å forebygge betalingsproblemer og inkasso blant unge, og tilbyr nå undervisning i personlig økonomi i samarbeid med økonomieksperten Lene Drange som har gitt ut boken Snaponomi – bli supergod på egen økonomi. Lene Drange står også bak snapchat-suksessen Snaponomi med 180 000 følgere og er en av programlederne i Luksusfellen. 

I de senere årene ser vi i Kredinor at stadig flere unge mellom 18 og 25 år får inkassosaker. Felles for alle er at de har brukt mer enn de har, og ikke kan betale regningene når de kommer. Noe av årsaken kan være at de lærer for lite om personlig økonomi på skolen. Vi ønsker å bidra til å lære de unge om økonomi og inkasso, og tilbyr to undervisningstimer (1,5 time) kostnadsfritt til lærere og elever på videregående skole.

Hva består undervisningen av?

Innholdet i læringstimen er i tråd med en del av kompetansemålene i blant annet samfunnsfag for videregående skole. Den ene delen, ca 1,5 skoletime vil ta for seg grunnleggende innføring i økonomi med eksempler og erfaringer fra Lene Drange som brenner for de unge. Den andre delen vil ta for seg hva som kan skje hvis manglende betaling ender med inkasso, og noen viktige tommelfingerregler de må følge for å minimere belastningen.

Hva sitter de unge igjen med?
Vi tror de unge skal skjønne mer av hva som er viktig for en god økonomi gjennom og hva de kan gjøre for å unngå inkasso. Vi ønsker ikke bare å svartmale, men skape rom for mer åpenhet rundt betalingsproblemer, for det kan ramme alle. Vi forteller om  lover og regler som både skal beskytte dem og de som skal ha betaling. De får også forklaring på hvorfor det koster penger hvis de betaler for sent og hvilke konsekvenser det kan få hvis de ikke tar kontakt og regningen ikke blir betalt.

Hva er en Smartbetaler?
Kredinor har kalt sin del av undervisningen Smartbetaler. Vi definerer en Smartbetaler som en som har oversikt og kontroll over sin egen økonomi og betaler regningene sine i tide. For å bli en Smartbetaler må de kunne litt om personlig økonomi, vite hva inkasso er og kjenne til rutiner for gode betalingsvaner.

Avtal tid for at vi skal komme så tidlig som mulig!

Tiden går raskt, og du kan allerede nå avtale tid for når vi skal komme til skolen denne våren eller til høsten 2020. Send e-post. 

ingjerd-thurmer_smartbetalerteamet_lavIngjerd Thurmer, markedssjef og kontaktperson: ingjerd.thurmer@kredinor.no

mathias-haugan-kursansvarlig-smartbetalerteamet_lav2Mathias Haugan, advokat som underviser innen Smartebtaler: mathias.haugan@kredinor.no

lene-drangeLene Drange er forfatter av boken Snaponomi, hun har snapchat-kontoen: Snaponomi og er  i tillegg programleder i Luksusfellen.