For lærere: Skoletimer om økonomi og inkasso

smartbetaler-undervisningstime-pa-skolen

Kredinor ønsker å bidra til å forebygge betalingsproblemer og inkasso blant unge, og tilbyr nå kostnadsfritt to skoletimer undervisning i personlig økonomi i samarbeid med økonomieksperten Lene Drange. Hun er forfatter av boken snaponomi – bli supergod på egen økonomi, driver snapchatkontoen Snaponomi med 250 000 følgere og etablerte nylig Verdistiftelsen som skal jobbe for å gi unge mer kunnskap om privatøkonomi. 

Kredinor, som er et av de største inkassoselskapene i Norge, har de senere årene mottatt flere og flere inkassosaker knyttet til unge mellom 18 og 25 år. Felles for alle er at de har brukt mer enn de har, og ikke kan betale regningene når de kommer. Mange skjønner ikke hvor alvorlig det er før vi tar kontakt. De klarer heller ikke helt å forstå hvordan det kunne skje. Sist, men ikke minst – noen skjønner heller ikke hvordan de skal komme seg ut av den økonomiske knipa.

Hva består undervisningen av?

Innholdet i læringstimen er i tråd med en del av kompetansemålene i den nye læreplanen innenfor livsmestring i videregående skole. Den ene delen, ca 1,5 skoletime vil ta for seg grunnleggende innføring i økonomi og økonomirelaterte tema for de unge. Den andre delen vil ta for seg hva som kan skje hvis manglende betaling ender med inkasso, og forslag til løsninger for å minimere belastningen.

Hva sitter de unge igjen med?
Vi tror de unge får flere aha-opplevelser rundt den privatøkonomien de allerede har, pluss økt kunnskap om ting de ikke kan fra før. Ved å følge tidslinjen med viktige hendelser i en ung økonomi blir det enklere å lære. Eksempel på hendelser er at de blir myndige, flytter hjemmefra, leier leilighet, får seg ekstrajobb, påbegynner studier og over i sin første jobb.  Vi vil gi konkrete råd og tips samt komme med noen tankevekkere som de kanskje ikke glemmer så lett.

Avtal tid for at vi skal komme så tidlig som mulig!

Tiden går raskt, og du kan allerede nå avtale tid for når vi skal komme til skolen høsten 2020 eller våren 2021. Send e-post. 

mathias-haugan-til-smartbetaler

Mathias Haugan, advokat i Kredinor. Han presenterer inkasso-området som en del av skolebesøk.

lene-drange-til-smartbetaler

Lene Drange er forfatter av boken Snaponomi, hun har snapchat-kontoen: Snaponomi, gründer av Verdistiftelsen og programleder i Luksusfellen.

ingjerd-thurmer-til-smartbetaler

Ingjerd Thurmer, markedssjef og kontaktperson i Krednior. E-post. ingjerd.thurmer@kredinor.no

Hva er en Smartbetaler?

Kredinor har kalt sin del av undervisningen Smartbetaler. Vi definerer en Smartbetaler som en som har oversikt og kontroll over sin egen økonomi og betaler regningene sine i tide. For å bli en Smartbetaler må de kunne litt om personlig økonomi, vite hva inkasso er og kjenne til rutiner for gode betalingsvaner.