Bærekraft etter koronaen
Nå er snart våren her, og vi har tatt en prat med vår bærekraftsansvarlig, Edda Flatlandsmo. Hun deler noen ideer og tanker hun har rundt tiden etter koronaen og tema bærekraft. Hvordan la deg inspirere gjennom å sette mål for å nå noen av drømmene dine – selv om koronaen fortsatt “herjer”.
Vi spør Edda – Hva tenker du rundt tiden som kommer?
Jeg kan synes at det er utfordrende å komme i gang uten å bekymre meg for hva som blir det neste. Selv om alt nå virker bra og folk blir ikke så syke, kan det føles både befriende, men også fryktinngytende. Som bærekraftansvarlig håper jeg at flere blir mer bevisste rundt hva de kan gjøre for en mer bærekraftig verden, men for all del – alt trenger ikke dreie seg om det.
Oppnåelige drømmer
Mitt beste tips er å skrive ned noe du ønsker å oppnå etter koronaen. Noe du har drømt om mens restriksjonene begrenset livene våre. Nå er det mulig å oppnå det du drømte om! Kanskje ønsker du å være flinkere til å ringe familien, spare til bolig, være mindre på mobilen eller lese mer bøker? Ja – og kanskje bruke litt mindre, bli litt mer bevisste på å gjenbruke ting for å redusere miljøbelastningen?
Mitt beste tips er å skrive ned noe du ønsker å oppnå etter koronaen, en drøm du har, sier Edda.
Målsettinger på veien mot drømmene
Etter at du har tenkt igjennom hva du kunne tenke deg og gjøre mer av – eller mindre av, kan det vært lurt å sette noen målsettinger for eksempelvis tiden frem mot sommeren – eller hvorfor ikke resten av året? Og da hører det med å tenke over hvordan du skal oppnå disse målene? Hvis målet er å spare mer, kan du for eksempel sette opp et fast trekk i nettbanken, enten ukentlig eller månedlig. Hvis målet er å ringe familien oftere, kan du for eksempel sette opp en påminnelse i kalenderen i det tidsintervallet du selv ønsker.
Realistiske mål
For å lykkes med å målene du setter deg, er det viktig å sette realistiske mål. Kanskje også tenke på en belønning underveis. Dette for både å oppnå motivasjon og mestringsfølelse, men også for å unngå stor skuffelse hvis du ikke når det satte målet innen utgangen av året. Hvis du eksempelvis ønsker å komme i gang med løping, er det kanskje urealistisk at du skal løpe et Marathon innen utgangen av året? Men en halvmaraton kan være oppnåelig! På den andre siden, er det fint å ha noe å strekke seg etter, men her må du selv vurdere hva som er realistisk for deg, hva som gir glede og dine forutsetninger for å lykkes.
Ved å vise raushet og forståelse kan du gjøre en dårlig dag til en god for noen du kjenner – eller deg selv🙂
Raushet og belønning
Jeg vil oppfordre deg til å sette deg mål – store som små. Vær åpen for å lære noe nytt, og innrøm dine feil. Vær åpen for nye bekjentskaper, ta ting litt på sparket og vær åpen for at ting ikke alltid går som planlagt. Jeg vil også oppfordre deg til å vise raushet og forståelse. Vær forståelsesfull overfor deg selv. Husk også at det er ikke noe galt om ikke alt nødvendigvis føles bra hver dag. Hvis du «misser» på noe som kan redusere sjansen for å nå målet ditt er det kanskje ikke så nøye. Vær raus med deg selv, din familie, venner og kollegaer, som ofte går gjennom mer enn andre vet om.
Jeg ønsker deg masse lykke til med målene dine, sier Edda Flatlandsmo.
Lurer du på hvordan Kredinor jobber med bærekraft. Her forteller vi også hvordan vi jobber med personlig økonomi gjennom Smartbetaler?