5 smarte måter å bruke feriepengene på

Vi har samlet noen smarte måter å bruke feriepengene på, hvis du velger å ikke bruke hele beløpet på ferie og reise.

shutterstock_321656681

Har du ubetalte regninger eller et ønske om å kjøpe deg egen bolig? Da kan det lønne seg å ikke bruke alle feriepengene på sydenferien.

1#: Betal kredittkortgjeld og inkassosaker

Det er fort gjort å bruke litt mer enn du egentlig har råd til på kredittkortet. Da er feriepenger en gylden mulighet til å betale det du har utestående. Samme gjelder for ubetalte regninger som er på vei til eller allerede har gått til inkasso. Jo fortere du betaler, jo billigere blir det for deg.

2#: Sett av penger til sparing 

Drømmer du om å kjøpe deg egen bolig, eller kanskje en bil? Uansett hva du sparer til kan feriepengene komme godt med. Sett av ønsket beløp, og eventuelt benytt anledningen til å opprette en spareavtale, om du ikke har det fra før av.

For deg som er under 34 år er BSU (boligsparing for unge) et supertilbud! Her får du både gunstig rente og skattefradrag i gevinst.

3#: Fordel feriepengene utover året 

Hvis du er student med liten tid til jobb ved siden av, kan feriepenger være en god løsning for å ha mer penger tilgjengelig enn bare studielånet. Hvis du er god på å disponere pengene dine kan feriepenger redde deg resten av året i perioder med litt mindre å rutte med.

#4: Sett av penger til buffer.

En buffer er penger du har til uforutsette kostnader, for eksempel ny PC, rørlegger, osv. Bufferen bør du ha tilgjengelig på en vanlig sparekonto, slik at du lett kan bruke den når behovet oppstår.

#5: Betal hele ferien med feriepenger 

Feriepenger kan selvfølgelig også brukes til å betale ferien. Finansier i så fall ferien 100% med feriepenger. Da vil du unngå å feriere på lånte penger, og den kan nytes ekstra godt.

Hvis du lurer på hvor mye du har krav på i feriepenger, eller reglene rundt det, kan du lese mer om det her.