Smartbetaler – godt betalingsvett for unge

Hva er Smartbetaler?

Smartbetaler er et konsept for å lære unge om inkasso og privatøkonomi, i regi av Kredinor. Vi definerer en Smartbetaler som en som har oversikt og kontroll over privatøkonomien og betaler regningene sine i tide. For å bli en Smartbetaler må du kunne litt om personlig økonomi, vite hva inkasso er og vite hva som er gode betalingsvaner. 

Med Smartbetaler-konseptet vil vi få deg som er ung til å forstå hva inkasso er, hvilke rettigheter du har, hvorfor det koster penger hvis du betaler for sent og hvilke konsekvenser det kan få hvis regningen ikke blir betalt. Samtidig lærer du at oversikt, kontroll og gode betalingsvaner er det aller viktigste for å få en god privatøkonomi. 

Dette er spesielt viktig når du er over 18 år, da er du myndig og kan bestemme over dine egne penger. Det betyr også at du er den eneste som er ansvarlig for å betale tilbake noe du har kjøpt på kreditt. Her på smartbetaler.no finner du informasjon, aktuelle saker, ordbok og andre enkle verktøy du trenger for å bli en Smartbetaler. Du kan også teste hvordan du ligger an ved å ta Smartbetaler-quizen vår.

smartbetalerbildekutt

Hvorfor Smartbetaler nå?

De siste årene har antall unge som får en eller flere inkassosaker økt så mye, at vi i Kredinor er bekymret. I tillegg har beløpene de unge skylder, blitt høyere og høyere, for hver inkassosak. Vi tror at noe av grunnen til dette er at unge kan for lite om privatøkonomi og inkasso. Derfor har vi utviklet Smartbetaler og Læringstimen. 

Hva med de som allerede har havnet til inkasso?

Kredinor ønsker først og fremst å bidra til gode betalingsvaner og smart pengebruk. Hvis unge får problemer med å betale regningene sine er det viktig at de tar kontakt med oss. Med Smartbetaler ønsker vi også å gi en klar melding til unge som allerede har betalingsvansker – ta for all del kontakt med Kredinor hvis det er kommet brev eller noen har ringt. Jo tidligere kontakt, jo mindre renter og gebyrer kommer i tillegg til det opprinnelige beløpet – og jo enklere er det å ordne opp. 

Hva består smartbetaler av?

  • Smartbetaler.no
  • Læringstimen, en undervisningstime om inkasso og privatøkonomi for videregående skole.
  • Kurs om inkasso og privatøkonomi hos Kredinor, med pizza og brus.

Vil klassen din ha besøk?

Smartbetaler er som sagt, et konsept igangsatt av Kredinor –  ett av landets største inkassoselskaper. Vi har mye kunnskap når det kommer til inkasso og godt betalingvett, og kommer gjerne til din klasse og underviser dere en time. Tips gjerne lærerne dine om dette om du synes dette kunne passet for din klasse.

For å få vite mer, ta kontakt med: teamet@smartbetaler.no